Wat zie jij als jij naar deze foto kijkt?

Wat zie jij als jij naar deze foto kijkt? While making memories, don’t forget to take pictures!

Wat zie jij als jij naar deze foto kijkt?

Wat zie jij als jij naar deze foto kijkt? Waar denk jij aan?

Voor mij is dit een hele speciale foto. Niet omdat ik er zelf op sta, maar omdat ik eigenlijk nooit naar deze foto kan kijken zonder dat dit een speciale herinnering aan mijn vader oproept.

Vanaf half mei 2018 lag mijn vader in een verpleeghuis en we wisten dat hij niet heel lang meer bij ons zou zijn. Begin juni zouden Wouter en ik naar Noorwegen gaan, ons favoriete vakantieland, maar twijfelden enorm. Ik weet nog goed dat ik aan mijn vader vroeg of het goed was dat we zouden gaan. Hij was toen op sommige momenten al een beetje in de war, maar hij dacht even na en zei: “Ja natuurlijk, jullie zijn toch al getrouwd!” Hahaha...ja, Pa dat klopt! Toen al bijna 15 jaar. 

Dus zijn we gegaan met dubbele gevoelens. Gelukkig hadden we veel contact met het thuisfront en ging het redelijk met mijn vader.


Op een van onze favoriete plekken in Loen, Noorwegen, nam ik heel bewust een moment om te genieten van deze schitterende plek en om te denken aan mijn lieve vader; aan alle mooie, leuke, grappige en natuurlijk ook moeilijke momenten. Op dat bewuste moment drong ook pas echt tot mij door dat dit jaar de laatste vaderdag zou worden met mijn eigen vader en wist ik dat ik bij terugkomst in Nederland elk moment zou aangrijpen om dichtbij hem te zijn en te laten merken hoeveel hij voor mij betekende.

Ik hoop dat jij ook weleens bewust de tijd neemt om te genieten van de mooie momenten met jouw geliefden en mooie herinneringen te maken. En vergeet niet om die bijzondere mensen in jouw leven voor eeuwig vast te leggen zodat je hun mooie gezichten en uitdrukkingen nog eens terug kunt halen in jouw herinneringen.

While making memories, don’t forget to take pictures!